Mobiele mondzorg op maat voor zorginstellingen

VERPLEEGHUIZEN

Complete mondgezondheid voor verpleeghuizen

Bij VitaalDent werken we met hart voor ouderen. Zorg zit in ons DNA. Niet alleen voor deze kwetsbare doelgroep. We werken dienst overschrijdend door familie van cliënten, zorgpersoneel en management te ondersteunen. 

Hoe ondersteunen we in de mondgezondheid?

Maatwerk! Daar draait het om binnen ons enthousiaste team. Voelt de cliënt zich vandaag minder goed? Lukt het even niet? Hoe leveren we kwaliteitsvolle mondzorg bij ouderen met specifieke problemen? VitaalDent geeft totaalondersteuning op maat voor iedereen. Wij zijn de tussenpersoon die inspeelt op de specifieke zorgvraag en wensen van het moment met:

PERSONEN MET EEN BEPERKING

Mobiele mondzorg voor personen met een beperking

Is mondzorg en complete mondgezondheid bij uw cliënten niet vanzelfsprekend? Bij personen met een beperking stapelen de risico’s op tand- en tandvleesproblemen zich sneller op. De algemene mondhygiëne verloopt meestal moeilijker. Zo kan medicatie problemen veroorzaken voor de mondgezondheid, maar ook de beperking zelf zorgt voor uitdagingen in de mondzorg.

Welke problemen ondervinden we in de mondzorg?

Mobiele mondzorg op maat biedt niet alleen een vaste structuur voor personen met een beperking. We ondersteunen het zorgteam met scholing en begeleiding van de mondhygiëne bij de cliënten en bieden een meetbaar managementsysteem voor een helder zicht op preventie en problemen. We pakken problemen letterlijk bij de wortel aan:

Geestelijke gezondheidszorg

Mondzorg op locatie

Een slecht gebit versterkt stigma’s en wordt in verband gebracht met chronische ziektes. De kwaliteit van leven verminderd en zeker bij patiënten met een moeilijke voorgeschiedenis, is goede mondhygiëne en complete mondgezondheid van belang. Bij VitaalDent bieden we meer dan alleen mobiele mondzorg. We ondersteunen door in te zetten op alle facetten van mondzorg.

Waarom inzetten op mobiele mondzorg van VitaalDent?

De bereidwilligheid van zorgmedewerkers ligt hoog, maar door de werkdruk en complexiteit is het niet altijd mogelijk om de juiste mondzorg te verlenen. VitaalDent ondersteunt, begeleidt en neemt over waar nodig. We zetten in op:

THUISZORGORGANISATIES

Mondzorg voor ouderen op locatie

Bij VitaalDent trachten we de hechte samenwerking met de thuiszorgorganisaties elke dag te verbeteren. De thuiswonende ouderen zijn een kwetsbare doelgroep op het terrein van mondgezondheid en mondzorg. Een slechte mondgezondheid zorgt namelijk voor heel wat problemen. Daarom ondersteunen we verzorgenden, ouderen en families door te informeren over poetsen en het verzorgen van gebitsprotheses tot het verhelpen van tand- en tandvleesproblemen.

Wat zijn de risico’s van slechte mondgezondheid?

Aandacht voor mondzorg in de thuiszorg verhoogt het welzijn van ouderen en is noodzakelijk. Een slechte mondgezondheid bij deze kwetsbare doelgroep leidt tot een vergroot risico op diverse aandoeningen of problemen. 

Zoekt u een mobiele mondzorgorganisatie die de communicatie faciliteert en de administratie verzorgt?

Kies dan voor VitaalDent en geef veel uit handen.